Månedens tilbud

 

 

HVIDVIN

2018 FLORA PECORINO BIANCO IGT ØKO ITALIEN, ROOTS BEVERAGES


Giglio betyder lilje på italiensk, og i overført betydning er vinen som en lilje. En fantastisk smuk blomst, som lever bedst i den frie og vilde natur. Mange elsker liljen, ligesom vi er sikre på, at mange vil elske Flora Giglio!
Flora Giglio Pecorino er sammensat af 85% Pecorino og 15% andre lokale druesorter, som hentes i økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (430-450 m.o.h.) i Terre di Chieti IGT i Abruzzo. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som giver meget aromatiske og sprøde vine. Den ældgamle, lokale drue Pecorino giver lavt udbytte, men til gengæld utroligt koncentrerede og komplekse vine. Efter en skånsom masning af druerne, en kort skindmaceration og en let presning, foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke med økologiske gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit lie (bundfald) i ståltanke i 3 måneder.
Vinen har en flot gylden farve. Duften er umiddelbar og meget aromatisk, med delikate nuancer af vilde blomster, akacieblomster og citrusfrugter. Smagen er frisk og sprød, men også meget fyldig og struktureret. Den slutter med god balance mellem friskhed og intensitet, og spændende mineralske toner. Vinen kan både bruges til lettere, middelhavsinspirerede grønsagsretter, men også til mere eksotiske skaldyrs- eller fiskeretter. Prøv den også til fjerkræ eller kalv i lyse saucer eller til fåre- eller gedeoste.

Normalprisen er 99,00 kr. pr. flaske

I hele Januar måned får du 6 flasker for 450,00 kr. Du sparer 144,00 kr.

 

 

RØDVIN

DE MANZANOS CRIANZA ØKO Manzanos, Rioja

Rioja Crianza De Manzanos er sammensat af lige dele Tempranillo og Garnacha, som hentes på vinmarker i den vestlige del af distriktet. De ca. 20 år gamle vinstokke er dyrket økologisk, og man er desuden ved at optimere biodynamiske teknikker. Undergrunden er domineret af kalk og ler og giver vine med både finesse og struktur. Da man praktiserer en dyrkning uden kunstvanding er udbyttet lavt, men vinene er til gengæld mere koncentrerede.

Efter en klassisk gæring (separat for hver druesort) på ståltanke, bliver vinene modnet i 16 måneder på en kombination af små amerikanske og franske egetræsfade. Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapningen, og vinen modnes på flaske i 12 måneder, inden den forlader kælderen.

Vinen har en flot, rubinrød farve og er meget aromatisk, umiddelbar og frugtrig i duften, med nuancer af blommer, mørke kirsebær, vilde brombær og lakrids. I smagen har denne Rioja en god kødfuldhed og kompleksitet, men også en udpræget sprødhed, som gør vinen meget harmonisk. Den slutter meget ren med en klassisk, krydret stil - dog med god friskhed. Serveres til både lette og kraftige kødretter og til hvid- eller rødskimmeloste.

Normalprisen er  139,00 kr. pr. flaske.

I hele Januar måned får du 2 flasker for 200,00 kr. Du sparer 78,- kr.

 

 

DESSERT VIN

JOSEFINA PINOL SWEET TINTO Terra Alta, Celler Piñol

Der er den aktuelle ejer, Juanjo Pinõls mor, Josefina, som har givet navn til vingårdens nye 'Sweet Tinto'. Garnacha druerne til denne vin plukkes fra nogle af de ældste vinstokke (ca. 80 år) på ejendommen og er først høstet i begyndelsen af november i de år, hvor vejret tillader en sund og naturlig tørring af druerne, med et behersket angreb af 'den ædle råddenskab' (botrytis). En meget fattig jordbund med primært ler og kalk giver et lille udbytte men til gengæld både koncentrerede og komplekse druer. Efter en kølig gæring på små tanke bliver vinen modnet i 15 måneder på nye franske træfade.

Vinen er en likorøs dessertvin som både har frugtsødme og friskhed. Duften er meget aromatisk, med nuancer af syltede skovbær, kaffe og engelsk lakrids. Smagen er afrundet, med god velour og meget komplekse toner af syltede tomater, sort oliven men også sprøde toner af tranebær og tyttebær. Den slutter med god struktur og renhed. Serveres til desserter med chokolade eller nødder samt til blåskimmeloste.


Pris pr. flaske 0,5 l. 299,- kr.
I hele Januar får du 1 flaske for 249,- kr. Du sparer 50,- kr.